lauantai 11. heinäkuuta 2009

Elämme ex-Neuvostoliiton ja islamistien arvot omaavassa Tsuhnalassa missä ei saisi kritisoida ns. poliitikkoja tai häkki heilahtaa tmv:aa

Kuva määkivästä matti vanhasesta (Kuva: Taiteilija Johannes Heinonen oik maalasi pääministeristä Määkivän taivaanvuohen.
Kuva: Reijo Hietanen )

Elämme ex-Neuvostoliiton ja islamistien arvot omaavassa Tsuhnalassa missä ei saisi kritisoida ns. poliitikkoja tai häkki heilahtaa tmv:aa

Vertaa oikeustapauksia Seppo Lehto 2 vuotta 4 kk ehdotonta vankeutta hulvattomasta huulenheitosta netissä ja hänen teksteikseen tulkistuista teksteistä ja kuvista, vaikka jokainen nettiä käyttävä tajuaa ettei millään voi olla Seppo Lehto ko. kaiken takana vs taiteilija Johannes Heinonen ja pilakuvansa eri poliitikoista ja taidenäyttelyjensä sensurointi

-------------

Jussi Niirasen artikkeli ja uutinen kertoo lisää 11.7.2009 Ilta-Sanomissa

---------
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1709457

Poliitikoille irvailevia tauluja poistettiin näyttelystä

10.07.2009 18:03, päivitetty 10.07. 19:13

Lempäälässä esillä olevasta surrealistisen taiteen näyttelystä poistettiin perjantaina kymmenkunta teosta, joissa suomalaisia poliitikkoja esitetään pilakuvamaisella tavalla. Maalauksia pidettiin hyvän maun vastaisina.

Poistetuissa Johannes Heinosen maalauksissa esiintyvät muun muassa Juha Mieto hameessa sekä Tarja Halonen ja Sirkka-Liisa Anttila alasti. Seinältä poistettuja pilkan kohteita ovat myös Ilkka Kanerva, Jyrki Katainen, Sauli Niinistö ja Matti Vanhanen.

Päätöksen taulujen poistamisesta tekivät Tampereen naapurissa sijaitsevan Lempäälän kunnan sivistystoimen edustajat. Näyttely avattiin heinäkuun alussa kunnan omistamissa tiloissa.

-Kyllähän ne ovat monessa mielessä hienoja tauluja, mutta ne ovat julkista instituutiota loukkaavia ja hyvän maun vastaisia. Näyttelyssä käy lapsiakin, sanoo Nina Lehtinen, Lempäälän kunnan sivistystoimenjohtaja.

Lehtisen mukaan kukaan tauluissa pilkatuista poliitikoista ei ole ottanut yhteyttä. Sen sijaan useat kuntalaiset ja muutamat luottamushenkilöt ovat paheksuneet kärkevimpiä maalauksia.

-Näyttely on kyllä kokonaisuutena hieno, sanoo Lehtinen.Heinosen maalauksista jäi Lempäälän Piippo-keskukseen jäljelle noin puolet. Näyttelyssä on mukana myös kymmenen muun taiteilijan töitä.

"Paluuta 1960-luvulle"

Johannes Heinonen on taulujensa karsimisesta närkästynyt. Kerta ei ole ensimmäinen: vuonna 2006 peruttiin koko näyttely, joka piti järjestää Kouvolassa. Teokset kelpasivat kuitenkin pieneen taideliikkeeseen Tampereen Pispalassa.

-Olen hämmästynyt, että tällaista tapahtuu 2000-luvun Suomessa. Joskus 1960-luvulla oli samantyylistä, sanoo Heinonen.

Taitelija ei kuitenkaan aio lyödä pensseleitään santaan.

-Satiiri ja kantaaottava taide on hyvä konsti herätellä ja vaikuttaa. Maailman menoa ei jaksa katsella ilman huumoria, Heinonen pohtii.

Näyttelyn koonnut Arja Krossbeck on ratkaisusta pahoillaan.

-Minun mielestäni tällaiset teokset pitäisi ottaa vastaan huumorilla, sanoo Krossbeck.Suomalaiset surrealistit ovat aiemmin pitäneet neljänä kesänä yhteisnäyttelyn Töysän Tuurissa Etelä-Pohjanmaalla. Lempäälässä kesänäyttely on esillä heinäkuun loppuun asti.

STT

---------
Nuo naiset jotka väittävät olevansa rohkeita kun poistivat taulut näyttelystä ovat tyypillisiä virkaloisiimme verrattavia paskahousuja joilla ei ole rohkeutta kunnon taiteeseen ja kritiikkiin ns. yhteiskuntamme lapamatoja kohtaan. ( Seppo Lehto copyrights in this )
-------

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1709159

Vesa Keskinen osti taulun Juha Miedosta bikineissä - katso kuva!

10.07.2009 06:37

Kyläkauppias Vesa Keskinen osti Johannes Heinosen kohutaulun, jossa kansanedustaja Juha Mieto sekä joukko eturivin poliitikkoja on kuvattuna enemmän tai vähemmän riettaasti. Taulu on esillä Lempäälässä, mutta näyttelyä saattaa uhata sensuuritoimet.

-Mieto on oikea presidentti Suomen kansalle. Rehellisesti saunookin stripparin kanssa. Hän on aidosti suvaitsevainen ja itseironinen rintaliiveissään.

-Mieto on suoraselkäinen ja roteva. Ollaan suoraselkäisiä suomalaisia! Keskinen perustelee taulukauppaa.

Taulun nimi on "Syörään, juoraan vaikka sitten velaksi". Taulun keskushahmona on Juha Mieto, ja ympärillä on muun muassa vähäpukeisia naispoliitikkoja, vasemmassa laidassa presidentti Tarja Halonen.

-Vesa Keskinen sanoi, että jos taulut kannetaan pihalle, niin ne voi tuoda Tuuriin. Sinne voi laittaa näyttelyn pystyyn, kertoo taiteilija Johannes Heinonen.

Heinosen teosten hinta on 2000-3000 euroa. Vesa Keskisen ostama maalaus on näyttelyn suurin ja isotöisin. Taiteilijan kertoman mukaan sen hinta on haitarin yläpäästä. Siitä voi päätellä, että taulun hinta on noin 3000 euroa.

Jussi Niiranen


--

Paluu blogin viimeisiin

http://poliitikoille-irvailu-vaarallista.blogspot.com/


------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti